Ugens Inspiration

Goddav.

Jeg tænker at skrive en inspirations post hver uge fremover. Gode post jeg har fundet, ting som er sket, eller whatever.

Hans kører noget lignede med daily one dump på facebook, så  har ladet mig inspirerer.

Book of Lost Spells

Jeg synes at der manglede gode spells, specielt Cleric spells synes jeg der mangler mange af. Dem som var med da jeg købte der her spellkort, hørte også min triste stemme da jeg viste Cleric korts, mod det dobbelt i arcane kort…

Det gode med 5th er at DMGen giver mulighed for nemt at lave egne item, NPCere, monstertyper etc. Men vigtigst af alt for denne post, spells.

Så “Frog God Games” har gjort arbejdet for mig, og lavet en masse spells, inspireret fra tidligere editions. Awesome tænkte jeg, da jeg ikke gider ligge arbejdet selv  i at lave dem.

Party optimisation vs Character optimisation

Det her var et stort topic på et min/max board jeg læser, og generelt kom folk frem til at det var vigtigere for partyoverlevelse at man optimerede på party, end på char som det  har været i de andre editions. Fordi at det hele er mindre tal, og mulighederne for OP er små, betyder det mere hvor meget man hjælper hinanden. Fx. Warlocks kan bruge et warlock talent på at kunne kaste mage armor. Men det er fra et party synspunkt, så meget nemmere at wizard eller sorcen gør det. Partyen får mere ud af denne opsætning end at warlock skal bruge en masse char ressourcer på at få muligheden for mage armor. Det skal jo stadig give mening med ens char, de er individer som ikke er likeminded, hivemind ville optimere på denne måde. Men måske er der alligevel, noget af lære. Måske burde vi snakke sammen ingame om hvordan man håndterer en kamp. Hvis der er mange små minions, laver vores spellcasters så en mur som gør at de ikke kan swarme os?

Hvis vi havde en med som kastede haste, kunne det også aftales hvem det ville give mest mening at denne modtog den buff. Alt den slags 🙂

Edd Greenwood omkring FR

Edd har sagt at 4th til 5th edition sker på ganske få år. Faktisk burde den tid folks kampanier har kørt, være den rigtige “ingame” tid. Så 4 – 5 år. Altså er 4th edition kortet helt opdateret. Shade og Dragonborne byerne er væk. Tilbage til den verden de kom fra. Men resten burde være som det skal være. Dette kunne også være grunden til vi ikke har set noget materiale omkring verdenen. Edd kommer med sin egen udgave af FR i august måned.

Hvad kan man bruge penge til?

Det er jo meningen at man kan købe gear for penge, men der er ikke meget som koster over 100gp, og når man først har det, hvad så?

Liste (Copy paste)

Upkeep/Lifestyle
Crafting mundane items
Researching*
Training (new proficiency in tool or language, or variant training to gain levels)*
Building/Maintaining a Stronghold*
Henchmen and Hirelings*
Buying/Running a Business*
Crafting Magic Items*
Carousing*
Gaining Renown*
Buying Magic Items*
Sowing Rumors
Buying Expensive Items (boats, etc)
Bribes, Gifts, and Palm-Greasing
Costly Spellcasting Components
Friendly Spellcasting* (cures, divination, raising the dead)
and of course
POTIONS OF HEALING!!!

*Betyder det er en option for GM, og måske nærmere beskrevet i DMGen

Jeg vil lige bruge 2 minutter på at huske Hans og Jimmi…….

Ja de ville ikke være i live hvis vi ikke havde haft en ring of awesome, eller jeg havde en 300g gem til at genoplive med. Jeg har ikke flere tilbage, og genoplivelse vil derfor ikke være muligt før folk skaffer det til mig. Jeg tog ikke 300g betalt, men formoder at hvis I ønsker fremadrettet at have denne option, så samles der sammen…

1 kommentar

Skriv et svar